VITAMINAS K

Kodėl mums reikia vitamino K?

Padeda kraujo krešėjimui.
Būtinas kaulų gijimui.

Vitamino K maisto šaltiniai: 

-Žalios lapinės daržovės (špinatai, kopūstai, salotos)

-Avokadai

-Brokoliai

-Kiviai

-Obuoliai

-Augaliniai aliejai

-Nedidelis kiekis K vitamino yra mėsoje, kiaušiniuose ir pieno produktuose


Vitamino K reikiamas kiekis žmonėms nuo 19 iki 64 metų

Suaugusiems žmonėms reikia gauti apie 1 μg (mikrogramą) vitamino K kiekvienam kūno kilogramui per dieną. Pavyzdžiui, jei žmogus sveria 70 kg., jam reikia gauti 70 μg (mikrogramų) šio vitamino.

Pakankamą vitamino K kiekį turėtumėte gauti iš savo kasdieninės mitybos. Kadangi šis vitaminas yra tirpus riebaluose, kūnas jį kaupia, o tai reiškia, jog nebūtina gauti šio vitamino kiekvieną dieną.

Jei vartojate vitamino K papildus, įsitikinkite, jog jūsų suvartojamas kiekis neviršija nurodytos normos.