Kodėl mums reikia vitamino E?
Palaiko nervų ir raumenų vystymąsi.
Padeda palaikyti sveiką odą ir akis.
Stiprina imuninę sistemą.
Vitamino E maisto šaltiniai:
-Augaliniai aliejai (rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių)
-Riešutai (migdolai, žemės riešutai, lazdyno riešutai), sėklos, pupelės
-Žalios lapinės daržovės (špinatai, kopūstai, salotos)
-Nedidelis kiekis E vitamino yra mėsoje ir pieno produktuose
Vitamino E reikiamas kiekis žmonėms nuo 19 iki 64 metų:
Moterims 3 mg per dieną.
Vyrams 4 mg per dieną.
Pakankamą vitamino E kiekį turėtumėte gauti iš savo kasdieninės mitybos. Šį vitaminą kūnas kaupia, todėl jo nebūtina gauti kiekvieną dieną.
Nėra jokių duomenų dėl vitamino E perdozavimo žalos.