VITAMINAS E

Kodėl mums reikia vitamino E?

Palaiko nervų ir raumenų vystymąsi.
Padeda palaikyti sveiką odą ir akis.
Stiprina imuninę sistemą.

Vitamino E maisto šaltiniai:

-Augaliniai aliejai (rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių)

-Riešutai (migdolai, žemės riešutai, lazdyno riešutai), sėklos, pupelės

-Žalios lapinės daržovės (špinatai, kopūstai, salotos)

-Nedidelis kiekis E vitamino yra mėsoje ir pieno produktuose

Vitamino E reikiamas kiekis žmonėms nuo 19 iki 64 metų:

Moterims 3 mg per dieną.
Vyrams 4 mg per dieną.

Pakankamą vitamino E kiekį turėtumėte gauti iš savo kasdieninės mitybos. Šį vitaminą kūnas kaupia, todėl jo nebūtina gauti kiekvieną dieną.
Nėra jokių duomenų dėl vitamino E perdozavimo žalos.