B6 (PIRIDOKSINAS)

Kodėl mums reikia vitamino B6?

Paverčia maistą į gliukozę energijai gauti.
Dalyvauja baltymų apykaitoje.
Reikalingas antikūnų gamybai.

Vitamino B6 maisto šaltiniai:

-Kiauliena

-Paukštiena

-Žuvis

-Pienas ir pieno produktai

-Žemės ir graikiniai riešutai, sojos pupelės, avižos

-Bananai

-Bulvės ir kitos krakmolingos daržovės (pupelės, avinžirniai, kukurūzai, lęšiai, žirniai)

-Vaisiai (išskyrus citrusinius, pavyzdžiui, apelsinai, citrinos, mandarinai, greipfrutai)

-Saulėgrąžų sėklos

Vitamino B6 reikiamas kiekis žmonėms nuo 19 iki 64 metų:

Moterims 1.2 mg per dieną.
Vyrams 1.4 mg per dieną.

Pakankamą vitamino B6 kiekį turėtumėte gauti iš savo kasdieninės mitybos. Natūraliai jūsų žarnyne gyvenančios bakterijos gali pagaminti vitaminą B6. Šis vitaminas yra tirpus vandenyje ir yra pašalinamas su šlapimu, todėl jo reikia gauti kiekvieną dieną.

Jei naudojate vitamino B6 papildus, tuomet itin svarbu jų neperdozuoti. Vartojant 200 mg per dieną šio vitamino ar daugiau, galite pažeisti periferinę nervų sistemą ir tai dažniausiai pasireiškia nustojant vartoti vitamino B6 papildus.