Kodėl mums reikia vitamino K?
Padeda kraujo krešėjimui.
Būtinas kaulų gijimui.
Vitamino K maisto šaltiniai:
-Žalios lapinės daržovės (špinatai, kopūstai, salotos)
-Avokadai
-Brokoliai
-Kiviai
-Obuoliai
-Augaliniai aliejai
-Nedidelis kiekis K vitamino yra mėsoje, kiaušiniuose ir pieno produktuose
Vitamino K reikiamas kiekis žmonėms nuo 19 iki 64 metų
Suaugusiems žmonėms reikia gauti apie 1 μg (mikrogramą) vitamino K kiekvienam kūno kilogramui per dieną. Pavyzdžiui, jei žmogus sveria 70 kg., jam reikia gauti 70 μg (mikrogramų) šio vitamino.
Pakankamą vitamino K kiekį turėtumėte gauti iš savo kasdieninės mitybos. Kadangi šis vitaminas yra tirpus riebaluose, kūnas jį kaupia, o tai reiškia, jog nebūtina gauti šio vitamino kiekvieną dieną.
Jei vartojate vitamino K papildus, įsitikinkite, jog jūsų suvartojamas kiekis neviršija nurodytos normos.